MUZIKALNOST I GLAZBENE FORME U JAZZ-U

Categories:Radionice
Tatigor1

S veseljem objavljujemo traženu i dugo iščekivanu radionicu: MUZIKALNOST I GLAZBENE FORME U JAZZ-u koju će sljedeće nedjelje u Buena Visti održati Berislav Antica!!! Radionica će biti teorijsko-praktičnog tipa tako da ćemo sve glazbene koncepte odmah isprobati i vidjeti kako se mogu primijeniti na plesnom podiju!

Zašto ova radionica:
– za bolje razumijevanje jazz glazbe i swing plesova
– da bismo mogli prepoznati jednostavne glazbene forme i unaprijediti ples uz glazbu

Kome je namijenjena?
– namijenjena je plesačima swing plesova (lindy hop, lindy charleston, solo jazz)
– za sve, ali ipak poželjno poznavanje osnova lindy charleston-a i swing out-a

Lokacija: Buena Vista klub, Savska 120

Vrijeme: Nedjelja, 20. studeni 12-14h

Cijena: 50 kn


PRIJAVNICA


O voditelju:
Berislav Antica diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te na “Conservatoire national de region de Cergy-Pontoise” u Parisu. Održao je niz koncerata u komornim sastavima i solistički, koji se uvijek isprepleću s njegovom bogatom koncertnom aktivnošću na području popularne i jazz glazbe, gdje se nalazi u ulozi glazbenika, aranžera i korepetitora. Od 2004 godine i sam se bavi pedagoškim radom kao profesor saksofona u osnovnim i srednjim glazbenim školama i na Rock akademiji u Zagrebu.

Kao saksofonist i klavirist bio je član mnogih swing i rhythm and blues bendova kao što su „The Swingers“, „Billie and the Kids“, „Shoutin’ Torpedoes“ i dr. s kojima je objavio nekoliko nosača zvuka. 2014.godine objavio je i svoj prvi samostalni cd.

Strastveni glazbenik i plesač, nakon dugogodišnjeg sudjelovanja na hrvatskoj sceni swing plesova odlučio je svoje znanje o glazbi podijeliti sa ostalim plesačima ne bi li još više razumjeli glazbu u kojoj uživamo i još bolje i lakše se prepuštali plesnim figurama i improvizacijama.