O namaTatigor1

Dobro došli na web stranice plesnog kluba Jump’n’Swing Zagreb!


Pozivamo vas na plesnu avanturu u kojoj ćete upoznati plesove koji su bili popularni početkom prošlog stoljeća i koje plešemo uz swing jazz, gypsy jazz, rockabilly, rhythm’n’blues, ali i electro swing. Neki od njih su charleston, lindy hop, balboa, authentic jazz, collegiate shag, boogie-woogie, rockabilly jive & east coast swing. Svaki od njih je poseban na svoj način i nosi energiju i kvalitetu glazbe koja je potakla nastanak upravo takvih koraka i pokreta. Prvenstveno se plešu u paru, no mogu se plesati i samostalno ili u grupi (tzv. linijski plesovi).

Plesno putovanje započinjemo osnovama east coast swinga i lindy hopa što će vam omogućiti da brzo proplešete i osjetite pozitivnu energiju swing plesova. Na tečajevima stječete temeljna znanja o načinu kretanja i držanju tijela koji su svojstveni ovim plesovima. Jednako važna, čak i neophodna su pravila „vođenja i praćenja“, odnosno plesne komunikacije bez koje ples u paru ne može funkcionirati, a koja vam omogućuju da na svakom plesnom podiju nađete zajednički jezik sa svakim novim partnerom odnosno partnericom.

I dok na tečajevima mi Vama pokazujemo nove plesne figure i dajemo savjete za lakše kretanje kroz šumu naoko zbunjujućih plesnih pravila, plesnjaci su mjesto gdje Vi imate potpunu slobodu, pa makar cijelu večer plesali osnovni korak ili isprobavali varijacije koje ste smislili u glavi i sad ih želite isprobati s kolegama s tečaja! Preporučujemo da što manje vremena provedete samo gledajući druge plesače izdaleka i podržavamo svim srcem izlazak na plesni podij već nakon prvog sata ili čak i prije nego ste se upisali tečaj i osjetite kako vas ova glazba pokreće!

Jump into our swing dance world!
We’re gonna make you swing your body, heart and soul!