Počeo početni tečaj swing plesova!

Categories:Novosti, Tečaj
Tatigor1

Započeo je drugi dio plesne sezone 2017/2018, a s njime već tradicionalno i novi početni tečaj swing plesova. Rasplesana i energična ekipa plesnog kluba Jump’n’Swing Zagreb udružila se da bi već sedmu godinu zaredom širila retro plesanje i vintage kulturu uz swing jazz, charleston, rhythm’n’blues i rockabilly! Početni se tečaj održava jednom tjedno i to ponedjeljkom od 19:00 do 20:30 sati u klubu BoogalooVukovarska 68, a započeo je u ponedjeljak 22. siječnja besplatnom radionicom na kojoj su svi zainteresirani početnici mogli dobiti općenitu sliku, odnosno osnove osnova plesova koji se tako rado iz tjedna u tjedan plešu na plesnjacima Jump’n’Swinga u Spunku.

Početni tečaj traje tri mjeseca. U tom se razdoblju uče, vježbaju i savladavaju osnovni plesni pokreti i koraci u swing plesovima. Tečajci se upoznaju s temeljnim figurama Lindy Hopa, Lindy Charlestona i East Coast Swinga. Kroz sustav zanimljivih, ali i zabavnih vježbi te figura vježbaju se držanje, položaj, orijentacija i kretanje tijela u swing plesovima. Pritom se posebna pažnja pridaje plesnoj komunikaciji (tzv. vođenju i praćenju – „lead“/„follow“) te se stvaraju temelji na kojima se mogu nastaviti graditi složenije figure na naprednijim tečajevima i radionicama. Također, nisu zapostavljene ni osnove muzikalnosti – slušanje i prilagođavanje plesa glazbenom ritmu. Na početku se vježba i pleše uz pjesme sporijega tempa, ali se demonstrira i kako jednostavnim koracima plesati na pjesme srednjeg i bržeg tempa. Prva tri početnička mjeseca nazvali smo Jump Start. Cilj je da se svi polaznici već tijekom pohađanja tečaja bez većih problema ohrabre izaći na plesni podij i da suvereno zaplešu na veselje svoje/g partnerice/partnera i njih samih!

Posljednjih godina, pa tako i ove, interesa za tromjesečni početni tečaj swing plesova zaista ne nedostaje. Ovu tvrdnju najbolje mogu poduprijeti fotografije s početničke radionice ispod ovog teksta. Doduše, evidentan je nesrazmjer između broja leadera i followera, naravno u korist followera. Očito je da su dame manje sramežljive i puno otvorenije kad je riječ o usvajanju novih plesnih iskustava i hrabrom izlasku na plesni podij. Stoga pozivamo smjeliju i odvažniju gospodu, a naravno i dame koje su voljne učiti leaderski korak, da nam se pridruže na ovome tečaju – još nije kasno za uključivanje! Vjerujte, nećete zažaliti: jer swing je jedna vrlo posebna, vesela, dinamična i razigrana plesna aktivnost, koja stvara neodoljivo ozračje i zavidnu količinu pozitivne energije, gdjegod da se pleše! Prijaviti se možete na ovoj poveznici ili pak osobno prije tečaja ponedjeljkom u 19:00 sati u Boogaloou (Vukovarska 68).