Ritam swingaTatigor1

Plesne večeri, tulumi, plesnjaci, party-ji…zovite ih kako hoćete, ali  zbog njih sve ovo postoji. Možemo plesati u piđami ispred kauča, i to svakako potičemo, ali ipak nam je najdraže naći se s ekipom i uz glazbu koju volimo plesati cijelu noć!

I to je ono zbog čega su naši tulumi najzabavniji. Na prvom mjestu nam je opuštena i vesela atmosfera te dobra glazba. Naši učitelji i plesači s dužim stažem su uvijek tu da zaplešu s vama, čak i ako ne znate što je rock back, a na plesnom podiju uvijek ima mjesta i za one naprednije koji su spremni cijelu večer isprobavati onu kompliciranu figuru koju su jučer vidjeli na jutjubu 😉

Možete očekivati i iznenađenja u obliku malih plesnih demonstracija i školica pojedinih plesnih figura ili koreografija.

Posebna napomena za početnike: izuzetno je važno da osim na tečaj, redovno dolazite i  na plesnjake. Na satu savladavate figure te primate upute i objašnjenja o načinu kretanja i plesanja u paru. No, bez redovne prakse na plesnjacima, sve što vaši učitelji pričaju pretvorit će se u teoriju koja vam nije ‘sjela’ u tijelo. Za početak možete i samo gledati što radi ostatak ekipe na plesnom podiju, ali zasigurno će vas zasvrbjeti tabani i morat ćete se barem malo zaljuljati u swing ritmu do kraja večeri. Ne zaboravite, ples je samo jedan od načina izražavanja, a svaki novi jezik se najbolje uči kroz komunikaciju, pa makar na početku znali samo 2-3 riječi. Prezabavno je, da ne biste barem pokušali vidjeti kako vam ide!


*  *  *


RITMA SWINGA

u

SPUNK-u

Hrvatske bratske zajednice b.b., kod NSB-a

 

UTORKOM od 21:00


*  *  *

pozvala-me-na-ples