TečajeviTatigor1

POČETNA GRUPA: JUMP START


Početni tečaj traje 3 mjeseca i u tom razdoblju učimo, vježbamo i savladavamo osnove plesnog pokreta u swing plesovima. Upoznajemo se s temeljnim figurama Lindy Hopa, Lindy Charlestona i East Coast Swinga. Kroz sustav zanimljivih, ali i zabavnih vježbi i figura savladavamo držanje, položaj, orijentaciju i kretanje tijela u swing plesovima. Pritom, posebnu pažnju pridajemo plesnoj komunikaciji (tzv. vođenju i praćenju) i stvaramo temelje na kojima možete nastaviti graditi složenije figure na naprednim tečajevima i radionicama.  Krećemo i s osnovama muzikalnosti – slušanjem  i prilagođavanjem svog plesa glazbenom ritmu. Na početku plešemo na pjesme sporijeg tempa, ali vam pokazujemo i kako jednostavnim koracima plesati na pjesme srednjeg i bržeg tempa.

Prva tri mjeseca tečaja nazvali smo JUMP START jer će vam omogućiti da bez problema izađete na plesni podij i suvereno zaplešete na veselje vaše(g) partnera/partnerice i vas samih!


 NAPREDNE GRUPE:


 JUMPIN’ HIGH 1


Dobili ste osjećaj o ritmu te ste stekli uvid o držanju, položaju i načinu gibanja vlastitog tijela u swing plesovima. Savladali ste osnovne korake i figure Lindy Hopa, Lindy Charlestona i East Coast Swinga i u mogućnosti ste ih iskombinirati na plesnom podiju. Na ovom tečaju pojašnjavamo vam i detaljnije razrađujemo plesnu tehniku. Uvodimo i izvježbavamo nove, složenije figure poput swingouta, sideway kicks, lindy circle-a, lindy tandem-a i mnogih drugih te vas učimo kako ih povezati tijekom plesa. Dodatno pojačavamo rad nogu (tzv. footwork) i ruku i uvodimo vam figure koje će vam pomoći da još bolje osvijestite gibanje tijela. Time ne samo da pojačavamo vaš plesni repertoar, već vam podižemo samopouzdanje i sigurnost u plesu kako biste bolje osjetili svog partnera te se oboje osjećali ugodno i lagano dok plešete. Na ovoj razini podučavamo vas i plesnom izražaju tj. učimo vas kako prilagoditi vlastiti ples prema tempu, ritmičnosti, dinamici i što je najvažnije – emociji koju pojedina pjesma sadrži.

Na ovom tečaju učimo i neke linijske plesove kao što su Shim Sham, Stew, Doin’ the Jive, Big Apple i Maddison.

Vrijeme trajanja tečaja: 3-6 mjeseci


 JUMPIN’ HIGH 2


Osjećate se ugodno i slobodno dok plešete. Stekli ste sigurnost i možete zaplesati sa bilo kojim partnerom/icom.  Dobro vladate plesnim podijem i znate kombinirati figure u swing plesovima kao što su swingout, send-out, tuck turn, sideway passes (left& right) & kicks i druge. Vrijeme je da počnemo raditi na raznim varijacijama u footwork-u (solo jazz koraci: sugars, swivels, Suzy-Q i mnogi drugi) koje ćemo uključiti u temeljne figure swing plesova pojačavajući tako vaš stil i eleganciju u plesu.  Ovdje vas učimo što je to improvizacija u swing plesovima i otkrivamo kako je postići na što lakši i zabavniji način. Kroz razne vježbe  dodatno oblikujemo i učvrščujemo vaše tijelo pripremajući ga za rad na zračnim figurama (tzv. aerials). Na ovoj razini učimo i izvježbavamo osnovne skokove u swingu.

Vrijeme trajanja tečaja: 3-6 mjeseci