Učitelji i učiteljiceTatigor1

vizitkaTatjana

Plesala i učila o plesu kroz redovne treninge, radionice i seminare od svoje 6. godine. Od jazz dance-a (Plesna skupina Tihane Škrinjarić), suvremenog plesa (ZPA, Liberdance, ZPC) do terapije kroz pokret i ples (kontakt improvizacija, Core Energetics, Danceability, Axys Syllabus, Holistic dance and movement pedagogy) istražuje kako nas tijelo povezuje sa srcem i vodi kroz život. Od 2010.g vodi radionice kontakt improvizacije i holističkog plesa. U travnju 2011. godine organizira prvu radionicu swing plesova u Hrvatskoj i okuplja malu grupu entuzijasta te s njima pokreće prve promo tečajeve i plesnjake. Redovno usavršava svoje plesne figure i razumijevanje swing plesova na radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu (Ljubljana Sweet Swing Festival, Vienna Hot Swing Jam, GNSH, ATSF, Lindy Shock, Vintage Swing Festival).

Goran

Plesno iskustvo stječe kroz tečajeve društvenih plesova i argentinskog tanga. U potrazi za brzim i energičnim plesom otkriva swing plesove i već na prvoj radionici swing plesova pridružuje se Tatjani na profesionalnom plesnom putu. Svoje znanje nadograđuje tečajevima i radionicama u Hrvatskoj i na međunarodnim festivalima poput „SweetSwing“ festivala u Ljubljani, „Some like it Hot“ u Beču, „Lindy Shock“ u Budimpešti te „Good Night Sweetheart“ u Londonu.


 tihana_web

Tihana


S 9 godina upisala ritmiku u školi za klasični balet u Zagorskoj, nakon godinu dana prebacila se na balet na nagovor profesorice i tu završila odmah 1. i 2. razred. Učila balet u Zagorskoj do 4. razreda pa upisala Školu za klasični balet na Ilirskom trgu. Plesala tamo slijedeće 4 godine, nastupala u HNK-u u dječjim ulogama (Orašar, Bajadera)… Nakon toga upisala odmah smjer narodni plesovi u istoj školi i učila folklor slijedeće 4 godine… Nakon folklora šipka, nakon šipke swing i ostalo je povijest 🙂 

Martina


Martina se bavi plesom od malena. Počela je s ritmikom, a zatim sam se zaljubila u latinoameričke i standardne plesove te se 5 godina aktivno natjecala na turnirima. S 20 godina je počela voditi plesne tečajeve i od tada uživa u radu s mladencima, plesnim rekreativcima i penzionerima, a ljubav prema društvenim plesovima ju je preko argentinskog tanga i salse dovela do swinga koji ju je oduševio svojom glazbom, vrstama plesova i energijom.

Miroslav


Prvi plesni koraci su krenuli još u vrtiću kada s ostatkom vrticke bande izvodi predstave diljem Zagreba. Upisom u osnovnu skolu plesu je odzvonilo i potpuna orijentacija je bila na sport, pogotovo nakon navršene 9. godine kada se moglo i sluzbeno registrirati za utakmice. Nakon cijele lepeze sportova i niza godina, morao je odseliti iz Zagreba da bi ga kolega s posla, ujedno i prvi instruktor swinga Bero, svakodnevnim slanjem filmića službenim mailom i pričama (jer sjedili su na 2 m udaljenosti) uspio nagovorit da krene na tečaj. Nakon prvog tečaja odlazi na radionicu Tatjane i Gorana, upoznaje plesnu ekipu iz Zagreba i redovito hodočasti iz Rijeke u Zagreb utorkom na plesnjake. Povratkom u Zagreb sve kreće poznatom snowball shemom i nekoliko mjeseci pleše svaki dan na tečajevima i plesnjacima. Nekoliko puta godišnje posjećuje inozemne festivale, radionice i plesnjake, najviše u Sloveniji i Austriji gdje s iskusnim učiterljima radi na svojim plesnim vještinama. Redovno plese lindy hop i shag (koji za Miru uvijek ima priorotet među swing plesovima), no ni balboa mu nije strana. marijana_web

Marijana


Marijana Baković pleše swing od 2012.g. Lindy Hop je započela učiti kod Tatjane i Gorana Mikleuševića, a kasnije nastavila kod Nejca Zupana, Mojce Marinšek, Janeza Šepetavca i Petre Robek. Također svoje plesno znanje prikupljala je na festivalima Streets Of Swing, Swing City Festival Zagreb, Tramvaj Zvan Lindy, Vintage Swing Festival te na raznim manjim radionicama u zemlji i inozemstvu.
Usporedno sa swingom pleše i step kod Bojana Valentića u Plesnom centru TALA.

Berislav


Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te na “CNR Cergy-Pontoise” u Parizu. Održao je niz koncerata u komornim sastavima i solistički, koji se uvijek isprepleću s njegovom bogatom koncertnom aktivnošću na području popularne i jazz glazbe, gdje se nalazi u ulozi glazbenika, aranžera i korepetitora. Od 2004 godine i sam se bavi pedagoškim radom kao profesor saksofona u osnovnim i srednjim glazbenim školama i na Rock akademiji u Zagrebu.Kao saksofonist i klavirist član je mnogih swing i rhythm and blues bendova.

Kroz bavljenje sa jazz glazbom upoznao je i swing plesove. Osim u Hrvatskoj, usavršava svoje plesne korake i u inozemstvu kod priznatih svjetskih pedagoga kao što su Jana Grulichova, Nathan Bugh, Nejc Zupan, Simon Bressanelli i drugi. Kao glazbenik i plesač uživa u komunikaciji između ta dva svijeta i svoje iskustvo sa veseljem prenosi novim plesačima.


Naš energični i spontani pristup pomaže da se i potpuni početnici opuste i zaljube u ples uživajući u otkrivanju swing plesova i swing muzike!