Učitelji i učiteljiceTatigor1

vizitkaTatjana

Plesala i učila o plesu kroz redovne treninge, radionice i seminare od svoje 6. godine. Od jazz dance-a (Plesna skupina Tihane Škrinjarić), suvremenog plesa (ZPA, Liberdance, ZPC) do terapije kroz pokret i ples (kontakt improvizacija, Core Energetics, Danceability, Axys Syllabus, Holistic dance and movement pedagogy) istražuje kako nas tijelo povezuje sa srcem i vodi kroz život. Od 2010.g vodi radionice kontakt improvizacije i holističkog plesa. U travnju 2011. godine organizira prvu radionicu swing plesova u Hrvatskoj i okuplja malu grupu entuzijasta te s njima pokreće prve promo tečajeve i plesnjake. Redovno usavršava svoje plesne figure i razumijevanje swing plesova na radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu (Ljubljana Sweet Swing Festival, Vienna Hot Swing Jam, GNSH, ATSF, Lindy Shock, Vintage Swing Festival).

Goran

Plesno iskustvo stječe kroz tečajeve društvenih plesova i argentinskog tanga. U potrazi za brzim i energičnim plesom otkriva swing plesove i već na prvoj radionici swing plesova pridružuje se Tatjani na profesionalnom plesnom putu. Svoje znanje nadograđuje tečajevima i radionicama u Hrvatskoj i na međunarodnim festivalima poput „SweetSwing“ festivala u Ljubljani, „Some like it Hot“ u Beču, „Lindy Shock“ u Budimpešti te „Good Night Sweetheart“ u Londonu.


 tihana_web

Tihana


S 9 godina upisala ritmiku u školi za klasični balet u Zagorskoj, nakon godinu dana prebacila se na balet na nagovor profesorice i tu završila odmah 1. i 2. razred. Učila balet u Zagorskoj do 4. razreda pa upisala Školu za klasični balet na Ilirskom trgu. Plesala tamo slijedeće 4 godine, nastupala u HNK-u u dječjim ulogama (Orašar, Bajadera)… Nakon toga upisala odmah smjer narodni plesovi u istoj školi i učila folklor slijedeće 4 godine… Nakon folklora šipka, nakon šipke swing i ostalo je povijest 🙂

 marijana_web

Marijana


Marijana Baković pleše swing od 2012.g. Lindy Hop je započela učiti kod Tatjane i Gorana Mikleuševića, a kasnije nastavila kod Nejca Zupana, Mojce Marinšek, Janeza Šepetavca i Petre Robek. Također svoje plesno znanje prikupljala je na festivalima Streets Of Swing, Swing City Festival Zagreb, Tramvaj Zvan Lindy, Vintage Swing Festival te na raznim manjim radionicama u zemlji i inozemstvu.
Usporedno sa swingom pleše i step kod Bojana Valentića u Plesnom centru TALA.

 ana_web

Ana


Oduvijek je voljela Rock’n’roll i Swing glazbu, gledala youtube filmiće Lindy hop i Boogie Woggie natjecanja. Prije tri godine si konačno ostvaruje želju i kreće učiti swing plesove. U međuvremenu se priključila nastupnoj grupi Jump’n’Swing ekipe, sudjelovala na nekoliko međunarodnih festivala te se prošle sezone okušala i kao voditeljica početnog tečaja. Vedra i uvijek nasmijana , sa žarom sve poziva na ples i teško ćete joj odoljeti! S obzirom da je i ona, ne tako davno bila početnik, zna sve strahove i sumnje koje mogu mučiti jednog polaznika, ali isto tako zna što se nalazi s druge strane straha – pozitivna energija koju kad jednom osjetite, naprosto više ne možete bez nje!


Naš energični i spontani pristup pomaže da se i potpuni početnici opuste i zaljube u ples uživajući u otkrivanju swing plesova i swing muzike!